RETETA | Tarta cu rosii coapte, parmezan si busuioc
Tarta cu rosii coapte, parmezan si busuioc este un preparat apetisant, ideal pentru weekendurile cand ai invitati la masa.
Ingrediente:
- 300 g de rosii cherry
- ulei de masline
- 50 g de parmezan ras
- 2 oua
- 280 ml smantana
- busuioc proaspat
- 280 g de faina
- 140 g de unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amesteca faina cu untul intr-un bol pana cand se omogenizeaza. Adauga 8 linguri de apa rece si amesteca in continuare. Pune aluatul la congelator si lasa-l sa se raceasca bine.
Acopera o tava cu faina si intinde aluatul in ea. Pune-o la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand se rumeneste.
Intr-o tigaie medie, caleste rosiile in ulei de masline si asezoneaza-le cu sare si piper.
Amesteca intr-un vas ouale si incorporeaza smantana si busuiocul. Adauga amestecul peste tarta, pune rosiile deasupra si presara parmezanul ras la sfarsit. Pune tarta in cuptor pentru inca 20-30 de minute, pana cand se coace si umplutura.
Lasa tarta la racit inainte de a o taia si orneaz-o cu cateva frunze proaspete de busuioc. Serveste-o ca aperitiv, alaturi de un vin rosu Chianti, ideal pentru parmezan.
Sursa: www.retete.acasa.ro