Retete

RETETA | Tartă cu pere şi smântână

Ingrediente:

Pentru aluat
200 g făină
100 g unt
1 ou
25 g zahăr
1 praf de sare

Pentru umplutură

500 g smântână grasă (25-30 %)
200 g zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
4 ouă
coajă rasă de lămâie
1 pliculeţ de gelatină
2-3 pere
2 linguri zahăr brun

Mod de preparare;

Freci zahărul cu untul până devine spumos. Adaugi oul, praful de sare şi apoi, în ploaie, făina cernută, frământând bine până obţii un aluat consistent, uniform şi elastic. Laşi la rece 30 de minute.

Între timp, amesteci smântâna cu zahărul, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie, gălbenuşurile şi, la sfârşit, pui albuşurile bătute spumă.
Întinzi o foaie din aluat, o pui în forma de tartă, inclusiv pe pereţii laterali, torni umplutura şi nivelezi.

Aşezi deasupra feliile de pere curăţate de coajă şi seminţe, presari peste ele zahăr brun şi introduci în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius, aproximativ 40 de minute. Când o scoţi, torni deasupra gelatina dizolvată în apă caldă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page