Retete

RETETA | Tartă cu mousse de ciocolată

Ingrediente:

  • 225 g de ciocolată amăruie, mărunţită
  • 55 g de unt
  • trei ouă mari, la care se separă albuşul de gălbenuş
  • 375 ml de frişcă densă
  • bucăţi de ciocolată pentru decor

Mod de preparare:

Se mixează puţin, la viteză medie, zahărul brun, esenţa de vanilie, sarea şi untul. Compoziţia nu trebuie să iasă fină.

Se adaugă gălbenuşurile, câte unul, şi se amestecă la viteză mică. Apoi, se adaugă făina şi bucăţile de ciocolată. Se amestecă până când se omogenizează.

După aceea, se formează un disc din compoziţie, se înveleşte în folie de plastic şi se pune la frigider pentru 15 minute. Apoi, se scoate din frigider și se lasă să ajungă la temperatura camerei. Se întinde cu mâinile acoperite cu făină sau cu un sucitor. Aluatul trebuie să nu depășească 0,75 cm în lățime.

Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius şi se tapetează cu puţin ulei şi făină o formă de tartă cu diametru de 22 sau 24 de centimetri.

Apoi, se aşază aluatul în forma de tartă şi se presează cu degetele în tavă. Se dă la cuptor pentru 20 sau 25 de minute. După primele 10 minute, se verifică tarta. Dacă pe suprafața aluatului apar umflături, se sparg cu o scobitoare.

Tarta se scoate din cuptor atunci când are o nuanţă aurie-maronie şi este uscată la atingere. Se lasă la răcit în formă pentru aproximativ 10 minute. După aceea, se transferă pe un grătar şi se lasă să se răcească complet.

Mod de pregătire:

Într-un vas de yena mare, pus într-o oală largă cu apă fiartă, se topeşte ciocolata cu untul, amestecând continuu.

Se ia vasul de pe aragaz şi se amestecă până când se formează o pastă fină.

După aceea, se pune înapoi în oala cu apă fiartă şi se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, amestecând după fiecare. Se ia de pe aragaz.

Într-un bol curat, se bat albuşurile de ou până când începe să se formeze spumă. Apoi, treptat, se adaugă jumătate din cantitatea de zahăr şi se amestecă până când se formează spumă tare.

Într-un alt bol se bate frişca până când devine spumoasă. Se adaugă zahărul rămas şi se bate în continuare, până când frişca devine tare.

Apoi, se amestecă albuşurile de ou în compoziţia de ciocolată până când dispar toate petele albe. După aceea, se adaugă jumătate din cantitatea de frişcă şi se amestecă uşor, de jos în sus.

Cu o lingură, se acoperă tarta cu mousse-ul de ciocolată şi se netezeşte cu o spatulă din silicon. Se dă la frigider şi se lasă peste noapte.

Pentru servire, se ornează cu frişca rămasă şi cu bucăţi de ciocolată. Se taie în felii.

Related Articles

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page