Retete

RETETA | Tartă cu mere, cremă de vanilie și scorțișoară

Ingrediente: 

Pentru blat:

  • Biscuiti digestivi – 400 g
  • Unt (la temperatura camerei) – 170 g
  • Scortisoara – 2 lingurite

Pentru crema:

  • Suc de mere – 300 ml
  • Amidon – 3 lingurite
  • Galbenusuri de ou – 4 buc
  • Unt – 20 g
  • Zahar – 160 g
  • Esenta de vanilie – 2 lingurite
  • Coaja rasa de la o lamaie

Pentru jeleu:

  • Mere – 3 buc
  • Suc de mere – 200-250 ml
  • Zeama de lamaie – 3 linguri
  • Zahar gelifiant – 2 linguri
  • Gellfix – 1 pachet
Mod de preparare:

Macinati biscuitii fin, intr-un blender;

Amestecati-i cu scortisoara si apoi cu untul, pana il incorporati pe tot;

Ungeti o tava cu fund detasabil cu putin unt si modelati biscuitii in tava astfel incat sa-i dispuneti egal pe toata suprafata sa;

Umeziti putini mainile cu apa si presati biscuitii pe toata suprafata;

Gauriti cu o furculita din loc in loc blatul;

Incingeti cuptorul la 180 de grade si introduceti tava de tarta cu blatul de biscuiti inauntru pentru cca 5-10 min pana se rumenesc;

Scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se raceasca;

Intre timp pregatiti crema: separati galbenusurile de albusuri, iar galbenusurile amestecati-le bine cu untul, zaharul si esenta de vanilie intr-o craticioara;

Dizolvati sucul de mere in linguritele de amidon si amestecati-le bine;

Puneti craticioara cu galbenusurile pe aragaz, la foc mic si amestecati usor cu ajutorul unui tel, in timp ce incorporati incet sucul de mere si amidonul;

Adaugati coaja de lamaie si amestecati in continuare, de data aceasta la foc mediu;

Amestecati usor pe foc pana cand compozitia se va inchega – daca focul este prea puternic atunci puteti alege ori sa-l micsorati ori sa amestecati intermitent, cand pe foc cand “la rece” (luati cratita de pe foc cand vedeti ca da semne sa se inchege – este de preferabil sa faceti acest lucru pentru ca in momentul in care da semne sa se inchege, datorita caldurii acumulate de craticioara, compozitia continua sa se gateasca – luati-va toate masurile necesare astfel incat sa evitati sa vi se taie crema);

Turnati peste aluatul din biscuiti si lasati la racit;

Taiati merele felii si stropiti-le cu zeama de lamaie;

Asezati-le in tava, peste crema de vanilie;

Pe foc adaugati sucul de mere;

Cand acesta incepe sa se incinga, adaugati zaharul gelifiant;

Odata ce s-a dizolvat zaharul, adaugati si pliculetul de Gellfix;

Amestecati bine pentru cca 30-40 sec (evitati sa faceti cocoloase);

Turnati peste mere si introduceti tarta in frigider pentru cca 2 ore;

Pofta buna !

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page