RETETA | Tartă cu lime şi avocado
Pentru blat
200 g făină
50 g cacao pudră
125 g unt
1 ou
150 g zahăr
Pentru umplutură
400 ml smântână pentru frişcă
2 avocado bine coapte
coaja răzuită de la 2 lime bio
2 ouă
4 linguri făină
100 g zahăr
Pentru decor
200 ml smântână lichidă
50 g zahăr
1 lime
Pentru blatul de tartă, baţi oul cu zahărul până devin cremoase. Separat, amesteci făina cu untul, pudra de cacao, apoi combini cele două compoziţii. Vei obţine un aluat nisipos pe care-l aduni într-o bilă, îl înveleşti în folie alimentară şi-l dai la frigider 30 de minute.
Pentru umplutură, cureţi avocado de coajă, îndepărtezi sâmburii şi le pasezi cu blenderul. Amesteci piureul de avocado cu smântâna lichidă şi cu ouăle. Mixezi bine, apoi adaugi zeama şi coaja răzuită de lime, păstrezi puţină coajă şi pentru decor, făina şi zahărul şi continui să mixezi.
Aluatul rece îl întinzi pe o tavă tapetată, îl înţepi din loc în loc şi pui umplutura. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 220 °C, 10 minute, apoi scazi temperatura la 150 °C şi mai coci încă 20 de minute.
Pentru a decora tarta, baţi smântâna lichidă rece cu zahărul până obţii frişcă. După ce tarta s-a răcit, o decorezi cu felii de lime, frişcă şi o presari cu coaja de lime păstrată.
Foto: profimeia