RETETA | Tartă cu lămâie
Ingrediente:
Pentru aluat
120 g unt
250 g făină
75 g zahăr pudră
3 gălbenușuri
2 linguri apă rece
Pentru umplutură
5 ouă
150 g zahăr pudră
zeama de la 4 lămâi
2 linguri coajă de lămâie
150 ml frișcă lichidă
Pentru decor
felii de lămâie
zmeură, opțional
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci untul cu zahărul și cu 2 gălbenușuri. Adaugi făina cernută și apa rece. Aluatul obținut îl dai la frigider
o oră.
Întinzi aluatul pe o tavă tapetată și-l dai la congelator 20 de minute. Ulterior, acoperi aluatul cu hârtie de copt și boabe de fasole
și-l dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C 20 de minute. Îndepărtezi hârtia de copt și boabele de fasole și mai coci aluatul încă 15 minute. După aceea, îl ungi cu gălbenușul care ți-a rămas și-l mai dai la cuptor 1 minut, la 140 °C.
Pentru umplutură, mixezi toate ingredientele până obții o compoziție omogenă pe care o torni peste tartă. Deasupra decorezi cu feliile de lămâie.
Dai prăjitura la cuptor 30-35 de minute la 180 °C. O servești, dacă vrei, cu zmeură.
Foto: Profimedia