RETETA | Tartă cu dovlecei
Ingrediente:
- Pentru aluat:
- 550 g faina
- 25 g drojdie
- 100 gr sana
- 250 ml apa calduta
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita zahar
- un praf de sare
Pentru umplutura:
- 2 dovlecei micuti
- 300 g mozzarella
- 5-6 linguri parmezan ras
- 2 rosii
- 1 lingurita rozmarin uscat
- piper
Umplutura: Spalam dovleceii, ii taiem rondele subtiri. Ii punem intr-o sita, ii presaram cu sare si ii lasam sa se scurga cam 30 de minute. Mozzarella o taiem cuburi potrivite, rosiile le spalam, le facem felii rotunde. Dupa ce aluatul a dospit, rupem din el o bucata, dar mai putin de jumatate. Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, presaram putina faina, punem aluatul si il intindem cu degetele spre margini facand si o mica bordura. Il intepam cu furculita, asezam felii de dovlecel, cuburi de mozzarella, putin parmezan ras. Asezam ultimul strat de dovlecel, mozzarella, feliile de rosii si restul de parmezan. Presaram putin piper si rozmarinul. Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra si aluatul este patruns. O scoatem cand este gata, o lasam putin la racorit si servim. Pofta buna!
Sursa: bucataras.ro