RETETA | Tartă cu ciuperci și șuncă
Ingrediente:
- 300 g faina
- 145 g unt
- 1/2 lgt sare
- 1 ou
- 50 ml apa rece
- 200 g ciuperci champignon
- 100 g sunca presata
- 5 fire ceapa verde
- 100 g masline negre
- 1 lgt pasta de ardei iute
- 30 ml ulei
- sare, piper
- 175 g branza Fagaras
- 200 g cas de capra
- 200 g iaurt gras
- 2 oua
- patrunjel verde tocat
- cateva feliute de ardei kapia rosu
- 50 g cascaval
- sare, piper dupa gust
- rosii cherry
Se spala si se curata ciupercile. Se pun deoparte 3 ciuperci intregi, restul se taie felii cu tot cu codita. Sunca se taie bastonase subtiri. Se pun ciupercile la calit in ulei, se presara putina sare si se lasa la foc mic pana se evapora apa lasata de ele. Se adauga sunca, apoi ceapa taiata rondele si maslinele taiate felii. Se calesc toate la un loc pentru 2-3 minute, se adauga pasta de ardei iute, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se mai lasa putin dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Aluatul se ia de la frigider, se intinde cu sucitorul intr-o foaie rotunda mai mare decat forma in care se va coace tarta. Se aseaza foaia in forma tapetata cu unt, se aranjeaza in forma cu grija, astfel incat sa ramana aluat si peste margini. Se inteapa aluatul cu o furculita din loc in loc.
Intr-un vas se pune branza fagaras, casul de capra se da pe razatoarea mare, ouale, iaurtul si patrunjelul tocat. Se omogenizeaza bine, se adauga ciupercile cu sunca, se amesteca dupa care se toarna peste aluat, se niveleaza bine. Ciupercile pastrate intregi se taie in 4 sau 8 bucati (depinde cat de mari sunt) si se aseaza in tava peste compozitia de branza, la fel si rosiile cherry. Aluatul ramas peste marginea formei se pliaza peste umplutura, formand o bordura de jur imprejur, nu foarte lata.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 50 de minute. Cand este aproape gata, se scoate din cuptor, se presara cascavalul ras si se da din nou la cuptor pentru inca 10 minute. Se serveste calda sau rece.
Pofta buna!
Sursa: bucataras.ro