RETETA | Tartă cu cireșe și bezea
Ingrediente:
Pentru blat
● 110 g unt
● 250 g făină
● 1 gălbenuș
● 50 g zahăr
Pentru umplutură:
● 600 g cireșe fără sâmburi
● 800 ml compot de cireșe
● 7 linguri zahăr
● 2 plicuri tort-gelee roșu
Pentru bezea:
● 3 albușuri
● 100 g zahăr
Mod de preparare:
Pentru blat, amesteci untul rece cu făina. Adaugi gălbenușul și zahărul. Aduni aluatul într-o bilă pe care o învelești în folie și o dai la frigider 30 de minute. Ulterior, întinzi aluatul într-o tavă, cu pereți detașabili, tapetată. Înțepi blatul din loc în loc și-l coci 20 de minute, la 180 ºC. Între timp, pregătești umplutura. Pui zeama de compot pe foc împreună cu zahărul și cu tort-gelee-ul.
Când ajunge în punctul de fierbere, oprești focul și lași să se răcorească puțin. Peste blatul răcit torni jumătate din compoziția de jeleu și dai tava la frigider 30 de minute. Ulterior, adaugi cireșele și răstorni restul de jeleu. Dai tava din nou la frigider alte 30 de minute. Pentru bezea, bați albușurile spumă cu zahărul. Întinzi bezeaua peste jeleul de cireșe și o caramelizezi cu ajutorul unei torțe de gaz. Dai prăjitura la frigider 2-3 ore înainte de a o servi.