RETETA | Tarta cu capsuni si mascarpone
Ingrediente:
- 600 g capsuni
- 250 g margarina
- 400 g faina
- 4 linguri apa
- 4 linguri ulei
- 2 linguri otet
- 200 g frisca lichida
- 250 g mascarpone
- 1 lime
- esenta de vanilie
- 5 linguri zahar pudra
- sare
Mod de preparare:
Amesteca intr-un vas faina, margarina, uleiul, otetul si apa si adauga o jumatate de lingurita de sare. Framanta bine, apoi lasa aluatul la frigider jumatate de ora.
Intre timp, pregateste umplutura. Intr-un vas mai adanc, bate cu un mixer frisca pana cand se intareste, apoi adauga branza mascarpone si mai mixeaz-o putin. Adauga zeama de lime, vanilia si zaharul pudra si amesteca pana cand se omogenizeaza.
Aseaza aluatul intr-o tava pentru tarte si da-l la cuptor 10-15 minute, pana cand se coace si devine auriu. Apoi, pune umplutura si acopera intreaga suprafata cu jumatati de capsuni.
Lasa tarta la frigider pentru jumatate de ora, iar cand o vei pune pe masa vei avea un desert racoritor si foarte aromat.
Sursa: http://retete.acasa.ro