Retete

RETETA | Tartă cu brânză, fără zahăr

Ingrediente:

Pentru blat
200 g biscuiţi dietetici, fără zahăr
100 g unt

Pentru cremă
500 g brânză de vaci
200 g smântână
3 gălbenuşuri
1 praf de sare
îndulcitor, după gust
2 linguri făină
1-2 linguriţe zeamă limetă

Pentru decor
coajă rasă de limetă
alune

Mod de preparare:

Tapetezi o formă de tort, pisezi biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit, până obţii un aluat uşor de modelat, pe care-l întinzi uniform în tavă. Laşi blatul la rece, 30 de minute.

Preîncălzeşti cuptorul. Scurgi brânza, după care o amesteci cu smântâna. Freci gălbenuşurile cu îndulcitorul, apoi omogenizezi amestecul cu brânză şi sarea. Încorporezi făina şi zeama de limetă. Torni compoziţia peste blatul de biscuiţi şi dai totul la copt 45 de minute. La final, decorezi cu coajă de limetă şi alune.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page