RETETA | Tartă cu ardei şi măsline
Ingrediente (1 tartă)
Pentru aluat
250 g făină
125 g unt
1 ou
1 vârf cuţit de sare
50 ml apă sau lapte rece
Pentru umplutură
1 ceapă
1 lingură ulei
2 ardei graşi roşii
2 ardei graşi verzi
100 g brânză
2 ouă
1 mână măsline verzi fără sâmburi
piper
2 roşii
100 g caşcaval
busuioc
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci făina cu untul, adaugi oul bătut, sarea şi, treptat, apa sau laptele. Îl laşi la rece 30 de minute. Pentru umplutură, tai ceapa julien şi o căleşti într-o lingură de ulei. Adaugi ardeii tăiaţi fâşii şi-i sotezi uşor. Dai totul deoparte, la răcorit.
Separat, amesteci brânza rasă cu ouăle, apoi cu legumele răcite, măslinele tăiate, puţin piper şi roşiile rondele. Întinzi aluatul în tavă, astfel încât să acopere şi marginile. Îl înţepi din loc în loc cu o furculiţă, apoi adaugi umplutura, nivelezi şi presari caşcavalul ras. Dai tarta la cuptor până se rumeneşte, apoi o presari cu frunze de busuioc.