RETETA | Tarta aperitiv cu miel
Tarta aperitiv cu miel se prepara rapid, este satioasa si gustoasa. Este ideala pentru mesele cu multi prieteni.
Ingrediente:
- 20 ml ulei de masline
- 10 grame pasta de tomate
- 2 catei de usturoi
- 350 grame carne tocata de miel
- 1 lingurita coriandru
- 1 lingurita fulgi de ardei
- 2 lingurite seminte de chimion
- 60 ml suc de lamaie
- 1 legatura de menta tocata
- aluat foietaj
- 50 grame unt
- 2 rosii tocate
- 1 ceapa rosie tocata
- patrunjel tocat
- 250 grame hummus
- 70 grame feta
Mod de preparare:
Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie si adauga pasta de tomate si un usturoi. Amesteca si adauga carnea de miel, coriandru, fulgii de ardei si o lingurita de chimion. Lasa pe foc timp de 10 minute.
Adauga putin suc de lamaie si menta, amesteca si mai lasa pe foc 5 minute. Unge foile de aluat cu unt, intinde intr-o tava si da la cuptor pentru 10 minute.
Intre timp combina ceapa cu patrunjelul, restul de ulei si usturoi, 1 lingurita de suc de lamaie si menta tocata.
Unge apoi aluatul cu hummus, adauga carnea de miel si feta. Da la cuptor pentru 10 minute. Cand este gata, presara pe deasupra amestecul cu menta si patrunjel.
Tarta aperitiv cu miel se serveste calda, cu menta si patrunjel.
Sursa: www.retete.acasa.ro