Retete

RETETA | Taietei chinezesti cu legume si pui

Vrei sa organizezi o masa pentru prietenii tai? Atunci nu trebuie sa ratezi deliciosii taietei chinezesti cu legume si pui, care se pregatesc foarte usor si sunt savurosi.

Ingrediente:

  • 3-4 catei de usturoi
  • ghimbir
  • 3 linguri de sos de soia
  • 2 piepti de pui
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 30 g telina
  • 1 morcov
  • 2 ardei capia
  • 3 cepe verzi
  • 1 lingurita de curry
  • 1 pachet de taietei
  • sare

Mod de preparare:
Pune puiul taiat fasii subtiri la marinat intr-un amestec de usturoi, ghimbir si o lingura de sos de soia, apoi acopera vasul cu o folie de aluminiu si pune-l la frigider pentru 20 de minute.
Pune 2 litri de apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba stinge focul si pune taieteii in ea si acopera oala cu capac si lasa-i 3 minute.
Intr-o tigaie, incinge uleiul de masline si prajeste putin puiul, aproximativ 3-4 minute.
Adauga peste pui telina, morcovul, ardeiul, ceapa verde taiate marunt si restul de sos de soia si mai lasa-le pe foc aproximativ 3 minute, dupa care asoneaza-le cu curry si sare, dupa gust.
Taieteii cu legume si pui se servesc calzi, simpli, sau cu sos iute.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page