RETETA | Taietei chinezesti cu legume si pui
Vrei sa organizezi o masa pentru prietenii tai? Atunci nu trebuie sa ratezi deliciosii taietei chinezesti cu legume si pui, care se pregatesc foarte usor si sunt savurosi.
Ingrediente:
- 3-4 catei de usturoi
- ghimbir
- 3 linguri de sos de soia
- 2 piepti de pui
- 3 linguri de ulei de masline
- 30 g telina
- 1 morcov
- 2 ardei capia
- 3 cepe verzi
- 1 lingurita de curry
- 1 pachet de taietei
- sare
Mod de preparare:
Pune puiul taiat fasii subtiri la marinat intr-un amestec de usturoi, ghimbir si o lingura de sos de soia, apoi acopera vasul cu o folie de aluminiu si pune-l la frigider pentru 20 de minute.
Pune 2 litri de apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba stinge focul si pune taieteii in ea si acopera oala cu capac si lasa-i 3 minute.
Intr-o tigaie, incinge uleiul de masline si prajeste putin puiul, aproximativ 3-4 minute.
Adauga peste pui telina, morcovul, ardeiul, ceapa verde taiate marunt si restul de sos de soia si mai lasa-le pe foc aproximativ 3 minute, dupa care asoneaza-le cu curry si sare, dupa gust.
Taieteii cu legume si pui se servesc calzi, simpli, sau cu sos iute.
Sursa: www.retete.acasa.ro