RETETA | Tacos cu pui, couș couș și parmezan
INGREDIENTE:
-
- Foi tacos – 5 – 6 buc (Gasiti in Carrefour sau Mega la raionul Gourmet)
- Pui prajit – cca 400 g – 500 g
- Cous cous – 7-8 linguri
- Apa fierbinte – 300 ml
- Unt – 25 g
- Chilli – 1 buc
- Usturoi – 1 catel
- Ceapa – 1 buc
- Parmezan – 80 g
- Ulei de masline – 4 linguri
- Paprika – 1 lingurita
- Zeama de lamaie – 1 lingurita
- Coriandru proaspat – 1/2 legatura
- Sare si piper dupa gust
MOD DE PREPARARE:
-
Alegeti puiul de oase si tocati-l marunt;
-
Adaugati 2 linguri de ulei de masline in tigaie;
-
Caliti puiul in tigaie, asezonati dupa gust cu sare, piper si paprika si lasati-l deoparte;
-
Puneti apa fierbinte peste cous cous si lasati-l la inmuiat 2-3 min;
-
Scurgeti excesul de apa si caliti-l in tigaie cu untul, cele 2 linguri de ulei de masline, ceapa si usturoiul taiate cuburi mici in prealabil;
-
Amestecati cous cous-ul cu puiul;
-
Frecati chilli-ul, scoateti-i semintele si taiati-l rondele subtiri;
-
Tocati coriandrul si amestecati-l cu chilli, zeama de lamaie, sare si 2 stropi de ulei de masline;
-
Puneti puiul si cous cous-ul in taco si adaugati putin coriandru cu chilli pe deasupra;
-
Radeti parmezan pe deasupra si introduceti cateva minute in cuptorul incins in prealabil la 180-200 de grade pentru a se gratina – serviti cu un sos Alioli, un sos pikant de rosii sau de branza. Merg de minune !!!
Pofta buna !