Retete

RETETA | Taci şi-nghite

Ingrediente:

  • 250 g mălai
  • 1 litru apă amestecată cu lapte
  • 4 ouă
  • 50 g unt
  • 100 g telemea
  • 100 g caşcaval ras
  • sare

Mod de preparare:

Chiar dacă are un nume mai amuzant, acest fel de mâncare e delicios, uşor de preparat şi arată apetisant. Încearcă şi tu să prepari “taci şi-nghite”!

1. Se prepara o mamaliga din apa cu lapte, malai si puţina sare. Când este fiarta, se amesteca cu telemeaua rasa sau sfarâmata cu furculiţa, cascavalul ras si unt.

2. Se unge o forma cu puţin unt, se asaza mamaliga, se fac în ea adâncituri cu dosul unei linguri si în fiecare adâncitura se pune câte puţin unt si câte un ou. Se presara cu puţin cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici si se da la cuptor.

3. Când albusul s-a întarit, este gata. Se serveste calda, cu smântâna.

Sursa: www.retete.unica.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page