RETETA | Supă grecească de pui cu lămâie
La greci este cunoscută sub numele de Avgolemono și este servită atât fierbinte, în zilele mai răcoroase, cât și mai rece, atunci când este arșiță afară. Iată cum se face supa grecească de pui cu lămâie!
Ingrediente:
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă
3 căței de usturoi
1 l supă de pui
1 frunză dafin
sare
piper
2 piepți de pui dezosați
100 g orez cu bob lung
zeama de la 1 lămâie
3 ouă
mărar
Mod de preparare:
Rumenești ceapa tocată în ulei până când devine ușor sticloasă. Pui usturoiul tocat și-l lași un minut. Adaugi pieptul de pui tocat, supa de pui, frunza de dafin, sare și piper după gust. Lași să fiarbă până când se pătrunde carnea, apoi o scoți și pui în loc orezul. Lași să fiarbă 20 de minute, adaugi din nou carnea și scoți frunza de dafin.
Separat, bați ouăle cu zeama de lămâie, pui un polonic de supă peste ouă, amesteci, apoi torni totul în oală. Pui mărarul tocat și mai lași la fiert 5 minute, apoi stingi focul.
Servești cu mărar tocat și felii de lămâie.