RETETA | Supă de varză
Ingrediente:
3 linguri ulei
1 ceapă tocată
1 țelină potrivită, tocată
2 căței de usturoi tocați
2 litri supă de pui
sare și piper măcinat, după gust
220 g morcovi tocați
½ de varză mare sau 1 mică, curățată și tocată mărunt
300-400 g roșii tăiate cuburi
pătrunjel proaspăt tocat
Cum gătești supă de varză:
Într-o oală mare, încălzești uleiul la foc mediu. Pune peste el ceapa, țelina și usturoiul și călește până se înmoaie ceapa, circa 5 minute. Adaugă supa de pui, sare și piper după gust. Când dă în clocot, adaugă și morcovii și varza și fierbe până când varza se înmoaie puțin, circa 10 minute. Pune și roșiile și fierbe încă 15 – 30 minute, amestecând des. Servește cu pătrunjel tocat presărat deasupra.
Sursa: https://salu-salo.com