RETETA | Supă de sparanghel
Ingrediente:
2 Linguri ulei de măsline,
1 ceapă albă tocată mărunt
400 grame de sparanghel, tocat
500 ml supă (zeamă) de pui sau de legume
4 linguri de smântână
sare şi piper
Mod de preparare:
Încinge într-o cratiţă uleiul de măsline, la foc mediu. Căleşte ceapa aproximativ 4 minute sau până când se înmoaie.
Pune şi sparanghelul peste ceapă şi mai lasă la călit încă 2 minute
Toarnă toată supa de pui deodată peste ele, asezonează cu sare şi piper şi redu flacăra aragazului lasând sparanghelul să se fiarbă complet, aproximativ 5-7 minute.
Ia supa de pe foc şi pune-o într-un blender, peste care adaugi smântâna. Trebuie sa obţii o consistenţă cremoasă. Dacă este prea groasă, completează cu supă, iar dacă este prea subţire, adaugă un cartof fiert.Serveşte supa caldă, cu puţin ulei de măsline şi smântână deasupra
Sursa: clickpoftabuna.ro