Retete
RETETA | Supă de mazăre cu sparanghel și tarhon proaspăt
Supa de mazare cu sparanghel si tarhon proaspat este o reteta pentru intreaga familie, a carei aroma deosebita, datorata tarhonului, va fi apreciata de toata lumea. In plus, este foarte saraca in grasimi si foarte sanatoasa.
Ingrediente:
- 1 kg de sparanghel proaspat
- 2 cani de mazare congelata
- 1,5 l de supa de legume
- o lingura de tarhon proaspat tocat
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita de piper negru macinat
- crutoane
Mod de preparare:
Pune sparanghelul taiat marunt alaturi de mazare intr-o cratita mare si adauga supa de legume, tarhonul proaspat, sarea si piperul si fierbe impreuna ingredientele timp de 10 minute.
Paseaza legumele cu ajutorul unui blender pana cand obtii o pasta de consistenta supei creme de legume. Mai da-i un clocot si serveste-o in boluri pentru supa.
Supa de mazare cu sparanghel si tarhon proaspat se serveste fierbinte, alaturi de crutoane fierbinti. Este o supa saraca in grasimi, pe care o poti imbogati cu o lingura de smantana.
Sursa: http://retete.acasa.ro