Retete

RETETA | Supă de fasole verde cu smântână și afumătură

Ingrediente:

  • 500 gr fasole verde
  • 500 gr costita afumata
  • 100 ml ulei
  • 3 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 fir usturoi verde
  • 1 ceapa
  • 1 ardei[ rosu-portocaliu ]
  • 2 linguri smantana
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • zeama lamaie
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Costita se spala bine si se feliaza .
  1. Legumele se curata si se spala .
  2. Morcovul  ardeiul si patrunjelul se taie rondele .
  3. Ceapa , usturoiul  se maruntesc .
  4. Caliti usor in ulei legumele impreuna cu costita
  5. Turnati deasupra 2 l apa si fierbeti 15 minute pana cand morcovul si costita sunt aproape  patrunse .
  6. Adugati fasolea verde si lasati la foc potrivit inca 10 minute .
  7. Dregeti supa cu smantana amestecata cu ou si diluata cu zeama calda [Turnati incet , amestecul de smantana la foc mic , pentru a nu se aduna ].
  8. Serviti supa cu patrunjel verde , acrita dupa preferinta cu zeama de lamaie .

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page