Retete
RETETA | Supă de fasole verde cu smântână și afumătură
Ingrediente:
- 500 gr fasole verde
- 500 gr costita afumata
- 100 ml ulei
- 3 morcovi
- 1 patrunjel radacina
- 1 fir usturoi verde
- 1 ceapa
- 1 ardei[ rosu-portocaliu ]
- 2 linguri smantana
- 1 ou
- sare
- piper
- zeama lamaie
- patrunjel verde
- Legumele se curata si se spala .
- Morcovul ardeiul si patrunjelul se taie rondele .
- Ceapa , usturoiul se maruntesc .
- Caliti usor in ulei legumele impreuna cu costita
- Turnati deasupra 2 l apa si fierbeti 15 minute pana cand morcovul si costita sunt aproape patrunse .
- Adugati fasolea verde si lasati la foc potrivit inca 10 minute .
- Dregeti supa cu smantana amestecata cu ou si diluata cu zeama calda [Turnati incet , amestecul de smantana la foc mic , pentru a nu se aduna ].
- Serviti supa cu patrunjel verde , acrita dupa preferinta cu zeama de lamaie .
Sursa: bucataras.ro