RETETA | Supă de dovleac cu scorțișoară
Ingrediente:
2 dovleci medii
1 lingura de ulei de masline
1/2 cana de ceapa
1/4 ceasca de apa
2 linguri de zahar brun
200 ml supa de pui
1/4 lingurita de sare
1/4 lingurita de scortisoara
1/8 lingurita de piper
1/4 ceasca de smantana
seminte de dovleac
Mod de preparare:
Curata dovlecii de seminte si taie-i pe jumatate, apoi da-i la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, pana cand se inmoaie. Dupa ce s-au copt, scoate-le miezul.
Separat, intr-o cratita incinge uleiul de masline, caleste ceapa pana cand se inmoaie putin, apoi adauga miezul de dovleac, apa si supa de pui. Lasa compozitia pe foc aproximativ 6 minute, apoi adauga in supa zaharul brun, sare, scortisoara si piper.
Scoate miezul de dovleac din supa, mixeaza-l la blender si pune-l din nou in supa. La final adauga si smantana.
Supa de dovleac se serveste calda, decorata cu seminte de dovleac si presarata cu scortisoara.
Sursa: retete.acasa.ro