Retete

RETETA | Supa de Craciun cu sunca de curcan

Supa de Craciun este o supa usoara care ar putea inlocui traditionala ciorba de porc, ori pe cea de potroace , pentru ca este o supa nu doar foarte gustoasa, ci si destul de dietetica. Iar pentru ca aceasta reteta sa te tenteze intr-atat incat sa o si gatesti, iti vom spune si ca este usor de preparat.

Ingrediente:

  • 1 cutie (conserva) de fasole, prefarabil de culoare rosie
  • 1 cutie de suc de rosii sau bulion
  • 3 linguri de sos de chilli
  • 1 cana de cubulete de sunca de curcan
  • 1 cana orez alb
  • 1 cana de cubulete de telina
  • O jumatate de cana de cubulete de ardei gras
  • O legatura de ceapa verde , taiata cubulete (in timpul iernii poti gasi ceapa verde in supermarket-uri)
  • O lingura de patrunjel tocat
  • 4 cubulete de cuburi de concentrat de gaina (Maggi, Knorr etc.)
  • 4 cani de apa

Mod de preparare:

Taiati toate legumele si pregatiti-le pentru a le adauga in supa.

Intr-o oala mare, puneti patru cani de apa si cele patru cuburi de concentrat de gaina si lasati-le sa ajunga la punctul de fierbere.

Atunci cand apa (oala) incepe sa sfaraie adaugati pe rand restul ingredintelor.

Lasati sa fiarba pana cand orezul este bine fiert.

Este preferabil ca aceasta supa sa fie consumata calda.
Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page