RETETA | Supa cu dovleac si caju
Vrei sa prepari o supa speciala invitatilor tai? Iti propunem o reteta savuroasa si inedita de supa de dovleac si caju, care se pregateste foarte usor.
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura de unt
- 1 ceapa, tocata
- 1 catel de usturoi, tocat
- 550 g dovleac
- 80 g caju prajite
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 l supa de legume
- 1 lingura de seminte de chia
- nucsoara macinata
- piper
- smantana
Mod de preparare:
Incinge uleiul si untul intr-o cratita mare si caleste ceapa cateva minute, pana cand se inmoaie.
Adauga usturoiul, dovleacul, caju si pasta de tomate. Amesteca-le doua minute, apoi adauga supa de legume, redu focul si lasa compozitia sa fiarba 15-20 de minute, pana cand dovleacul este fraged.
Scoate legumele din supa si paseaza-le la blender, adauga peste ele si putina nucsoara si usturoi, iar la final condimenteaza-le cu sare si piper dupa gust. Adauga legumele din nou in supa si amesteca pana cand se omogenizeaza.
Supa cu dovleac si caju se serveste calda, presarata cu seminte de chia si smantana.
Sursa: www.retete.acasa.ro