Retete

RETETA | Supă cremă de țelină

Ingrediente:

3-4 bucăți de țelină

2 cepe medii

2 cartofi tăiați cubulețe

1 pahar lapte

sare, după gust

50 g unt

1 praf boia dulce

Mod de preparare:

Cureți țelina și ceapa, le tai și le pui la fiert într-o oală cu 2 litri de apă, 30 de minute. Adaugi cartofii și, după ce s-au înmuiat, treci printr-o sită legumele, păstrând o cană din apa în care au fiert.

Pui țelina, cartofii și ceapa din nou la fiert, adaugi zeama rămasă și laptele încălzit în prealabil. Potrivești gustul cu sare și mai lași pe foc să mai dea câteva clocote. La final, adaugi untul, amesteci și presari boiaua. Servești supa caldă sau rece.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page