RETETA | Supă-cremă de sfeclă coaptă
Ingrediente:
750 g sfeclă roșie
700 ml supă de legume
2 linguri ulei
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 cub mic ghimbir proaspăt
cimbru
sare
piper
smântână sau iaurt, pentru iaurt
Mod de preparare:
Dai drumul la cuptor. Speli sfeclele, le dai capetele, apoi le înjumătățești. Le așezi într-o tavă, le stropești cu o lingură de ulei și le condimentezi cu cimbru, sare și piper, după gust. Le ții la cuptor 45-60 de minute, până când furculița intră cu ușurință în ele.
Încingi uleiul rămas într-o tigaie și rumenești ceapa, usturoiul și ghimbirul tocate. După ce s-au răcorit sfeclele, le descojești, le pui în tigaie, torni supa și lași să fiarbă 10 minute. Dai deoparte și pasezi sfecla până când supa capătă o consistență cremoasă. Servești supa cu smântână sau iaurt.