Retete

RETETA | Supă cremă de ciuperci

Ingrediente:
500 ml supa de legume
400g hribi
200g smantana pentru gatit
2 cepe mici
4 crengute de patrunjel proaspat
3 linguri de unt
sare
piper alb macinat
Mod de preparare:

Spala bine ciupercile si taie-le felii.
Toaca ceapa marunt si caleste-o intr-o oala impreuna cu o lingura de unt si putina sare, pana cand zeama lasata se evapora iar ceapa devine usor aurie.

Adauga apoi ciupercile si caleste toul impreuna timp de un minut apoi toarna supa de legume. Lasa supa sa clocoteasca timp de 10 minute. Stinge focul si adauga crengutele de patrunjel. Amesteca bine si lasa supa sa se raceasca, apoi paseaz-o bine la blender.

Adauga supa crema din nou in oala impreuna cu smantana si las-o sa fiarba timp de 1-2 minute. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si adauga untul ramas.
Serveste supa crema calda, alaturi de crutoane de paine.

Sursa foto: kblog.lunchboxbunch.com

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page