RETETA | Supă-cremă de ardei copţi
Ingrediente:
4 ardei roşii, tăiaţi pe jumătate şi cu seminţele eliminate
1 conopidă mică, tăiată în buchete
1 lingură ulei
1 ceapă, tocată
2 căşei usturoi, pisaţi
1 linguriţă cimbru, tocat
un vârf de cuţit de fulgi de piper roşu
4 căni supă de pui sau de legume
1 linguriţă boia afumată
100 g brânză de capră, fărâmiţată
sare
piper
Mod de preparare:
Pui ardeii pe o foaie de copt, cu partea tăiată în jos, laşi în cuptor sau pe grătar să se coacă. Îi pui într-un recipient acoperit sau într-o pungă închisă pentru jumătate de oră şi apoi elimini cojile. Apoi, toci.
Între timp, treci cănopida prin puţin ulei, o aşezi pe o hârtie de copt şi o laşi la copt în cuptor până când se înmoaie şi se arămeşte puşi, cam 20-30 de minute.
Încingi uleiul într-o tigaie la foc mediu şi laşi pe foc ceapa până când se înmoaie, cam 5-7 minute. Adaugi usturoiu, cimbrul şi fulgii de piper şi laşi pe foc până se înmoaie, cam 1 minut. Adaugi ardeiul copt, conopida, supa, boiaua şi brânza de capră şi laşi pe foc să fiarbă 10 minute. Apoi folosindu-te de un blender, pasezi până obţii consistenţa dorită. Asezonezi cu sare şi piper şi serveşti cu brânză de capră dacă vrei. Serveşti supa cremă de ardei copti caldă.
sursa: closetcooking.com