RETETA | Supa-crema cu sos pesto
Vrei sa incerci o reteta noua de supa si inca nu ai gasit una care sa te incante? Iti recomandam o supa-crema delicioasa cu sos pesto, care se pregateste usor si rapid.
Ingrediente:
- 1 ceapa mare sau 2 cepe mai mici
- 1 ardei gras rosu
- 1 sfert de telina
- 200 g cartofi
- 60 g slanina
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 l de supa
- 400 ml lapte
- 100 ml smantana
- 100 g paste
- sare
Pentru sosul pesto:
- 2-3 catei de usturoi
- 1 legatura de patrunjel proaspat
- 2 frunze de busuioc
- 30 g miez de nuca
- 3 linguri de ulei de masline
- 30 g parmezan ras
- 1 varf de sare
Mod de preparare:
Taie ceapa si cartofii marunt, apoi incinge uleiul intr-o tigaie si caleste slanina putin, apoi adauga peste ea ceapa, ardeiul, telina si cartofii.
Pune supa si laptele sa fiarba aproximativ 8-10 minute, la foc mic, apoi adauga smantana, pastele si lasa-le sa fiarba pana cand se patrund bine cartofii.
Mixeaza intr-un blender usturoiul si nucile si adauga peste ele uleiul, sarea si parmezanul.
Toarna in supa sosul pesto in supa si asezoneaz-o cu sare dupa gust.
Supa-crema cu sos pesto se serveste calda, decorata cu patrunjel si busuioc si felii subtiri de parmezan.
Sursa: www.retete.acasa.ro