Retete
RETETA | Supă acrișoară de urzici
Ingrediente:
- o legătură zdravănă de urzici
- două limbi de porc
- 3-4 mâni de orez
- 250 ml iaurt
- câteva codițe de ceapă verde
- zeama de la o lămâie sau două linguri cu oțet de mere
- sare și piper după gust
Am pus la fiert orezul în 4 litri de apă cu sare. Când s-a fiert pe jumătate am adăugat codițele de ceapă verde și am lăsat să fiarbă la foc mic.
Între timp am opărit urzicile în apă cu sare. Le-am scos într-o strecurătoare și le-am limpezit sub un jet de apă rece.
Le-am tocat și le-am adăugat în oala în care am pus orezul la fiert. Tot atunci am adăugat și limba de porc tăiată cubulețe. Am potrivit de sare și piper, am adăugat iaurtul și am mai lăsat-o să fiarbă 2-3 minute.
Este o supă delicioasă care se poate pregăti și cu carne de miel și laba gâștii, măcriș sau ștevie.
Poftă bună!
Sursa: bucataras.ro