Retete

RETETA | Sufleu de conopidă cu șuncă și mărar

Ingrediente:

  • aprox. 750g conopida
  • 3 oua
  • 1 lingurita oregano(optional)
  • 2 linguri marar
  • sare
  • piper
  • 200 ml smantana
  • 50 ml lapte
  • 200g cascaval
  • 1 ardei kapia rosu
  • 200g sunca
  • 1/2 rosie mare
  • Pentru tava: unt,pesmet
Mod de preparare:
Curatam conopida de frunze, o rupem in buchetele si le punem la fiert in apa cu sare. Trebuie sa fiarba 10 min din momentul in care da in clocot. Turnam conopida intr-un storcator de paste si o lasam la racit.

Intr-un bol batem ouale cu putina sare,piper, oregano si marar.Adaugam smantana si laptele si amestecam bine. Razalim cascavalul,taiem ardeiul,sunca si le adaugam. Amestecam bine.

Luam o tava, o ungem cu unt si presaram pesmet pe margini si pe fund. Adaugam in ea cam 1/3 din compozitie si intindem pe fundul tavii.

Dupa ce conopida s-a racit o feliem sa fie putin mai mica si o punem in tava.Apasam conopida bine cu o lingura sa se fixeze. Turnam deasupra restul de compozitie si nivelam.

Presaram inca putin marar. Luam rosia si feliem 1/2 urmand sa decoram sufleul cu ea.

Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute pana se rumeneste frumos.

Scoatem sufleul (acum o sa simtiti un miros tentant de conopida) si il lasati la racit.

Se feliaza cu cutitul si se scoate cu o paleta.

Pofta buna!

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page