Retete
RETETA | Ştrudel cu fructe de pădure dulce acrişor
Ingrediente:
8 foi de plăcintă
ulei şi unt pentru uns foile
200 g căpşuni
100 g mure
2 linguri afine
3 linguri zahăr
2 linguri amidon
1 lingură zahăr pudră decor
Mod de preparare:
Pune fructele într-o cratiţă şi amestecă-le cu zahărul. Lasă să fiarbă 2-3 minute apoi adaugă amidonul dizolvat în apă rece. Amestecă până obţii un sos gros apoi ia cratiţa de pe foc. Unge foile de plăcintă cu unt sau ulei şi pune-le foaie peste foaie.
Aşează umplutura pe foaie, rulează, unge din nou deasupra cu ulei sau unt şi aşează ştruleul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptor pentru 30 de minute şi lasă-l să se răcească, apoi pudrează-l cu zahăr şi serveşte-l!
Sursa: clickpoftabuna.ro