Retete

RETETA | Ştrudel cu dovleac

Ingrediente:

1,5 kg dovleac
150 g unt
1 pachet foi de plăcintă
100 g zahăr
1 linguriţă rasă scorţişoară
50 g nuci
făină pentru planşetă
1 lingură ulei

Mod de preparare:

Se curăţă dovleacul de seminţe şi coajă, se taie bucăţi şi se dă pe răzătoarea mare. Se căleşte la foc mic, amestecând cu o lingură de lemn, pentru a nu se lipi. Când scade, se adaugă zahărul şi scorţişoara. Se lasă să se răcească. Nucile se taie sferturi şi se adaugă în crema de dovleac. Se topeşte margarina. Se întind foile pe planşeta presărată cu făină. Fiecare foaie se unge cu untul topit, se suprapun 4-5 foi, se pune pasta de dovleac şi se rulează strâns pe marginea foilor. Se aşază rulourile în tava unsă cu ulei şi se coace la foc potrivit, timp de 30 de minute, în cuptorul preîncălzit.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page