Retete
RETETA | Spaghete cu creveţi
Ingrediente:
1 pungă creveţi (500 g)
300 g spaghete
sare
piper
1 ceapă
3-4 căţei de usturoi
1-2 linguri ulei
150-200 g pastă de roşii
1 lingură busuioc uscat, mărunţit
pătrunjel tăiat
Mod de preparare:
Fierbi spaghetele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert, le scurgi şi păstrezi o cană din apa în care au fiert. Toci ceapa şi usturoiul şi le pui la călit în tigaie în ulei, până se înmoaie. Adaugi creveţii dezgheţati, busuiocul piper, după gust şi pasta de roşii diluată în apa fiartă păstrată. După câteva minute adaugi şi spaghetele, amesteci pentru omogenizare şi opreşti focul. Le serveşti fierbinţi, presărate cu pătrunjel, după gust.