RETETA | Spaghete cu chiftele în sos vânătoresc
Ingrediente:
- 300 g spaghete
Ingrediente chiftele:
- 500 g carne tocata (amestec)
- o ceapa
- un ou
- 2 linguri pesmet
- verdeata (marar si patrunjel, cate o legatura)
- sare
- piper
Ingrediente sos vânătoresc:
- un morcov
- o radacina mica de telina
- un ardei gras
- o ceapa
- 2-3 ciuperci
- o lingura de mustar
- o frunza de dafin
- o lingura bulion (rosii)
- 1 pahar cu vin
- 50 ml ulei
- 300 ml supa(apa)
- sare
- piper
Sos vanatoresc: taiem legumele si le punem pentru 10 minute la calit in ulei. Turnam supa, condimentam cu sare si piper, acoperim cu capac si lasam la fiert pana legumele sunt moi. Se lasa la racorit, dupa care se paseaza legumele cu blenderul, pana se obtine un sos fin. Punem sosul obtinut la fiert adaugand vinul, bulionul, mustarul si frunza de dafin. Dupa ce acesta da in clocot, punem chiftelele si mai lasam 10 minute sa fiarba.
Spaghetele: se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert ,se scurg si se stropesc cu ulei. Eu le-am asezat pe platou in forma de “cuib”, si in mijloc am pus chiftelele cu sosul .Deasupra presaram verdeata (patrunjel si marar).
Sursa: bucataras.ro