Retete

RETETA | Souvlaki de pui cu sos tzatziki usor picant

Daca iti este dor de Grecia si de tavernele insirate de-a lungul plajelor cu nisip fin, iti recomandam un pranz traditional grecesc, cu o explozie de arome dulci, acrisoare si picante. Souvlaki nu sunt altceva decat frigarui grecesti, foarte aromate si fragede.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui fara piele
  • 60 ml vin alb sec
  • 60 ml ulei de masline
  • 2 linguri suc de lamaie
  • oregano proaspat
  • 6 catei de usturoi
  • 3 castraveti proaspeti
  • 400 g iaurt grecesc
  • 10 masline fara samburi
  • sare grunjoasa, piper

Mod de preparare:
Taie pieptul de pui in cubulete si amesteca-l cu uleiul de masline, vinul alb, oregano tocat, sucul si lamaie, 4 catei de usturoi tocati, sare si piper. Lasa-l la marinat jumatate de ora.
Intre timp, pregateste sosul tzatziki. Taie castravetii longitudinal, apoi in feliute. Absoarbe excesul de apa, adauga 2 catei de usturoi maruntiti si iaurtul grecesc. Asezoneaza cu sare si piper si adauga maslinele.
Infige pieptul de pui pe bete pentru frigarui si coace-l pana ce se rumeneste si devine fraged.
Souvlaki de pui cu sos tzatziki usor picant se servesc cu paine proaspata sau lipii si felii de lamaie.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page