RETETA | Souvlaki de pui cu sos tzatziki usor picant
Daca iti este dor de Grecia si de tavernele insirate de-a lungul plajelor cu nisip fin, iti recomandam un pranz traditional grecesc, cu o explozie de arome dulci, acrisoare si picante. Souvlaki nu sunt altceva decat frigarui grecesti, foarte aromate si fragede.
Ingrediente:
- 1 piept de pui fara piele
- 60 ml vin alb sec
- 60 ml ulei de masline
- 2 linguri suc de lamaie
- oregano proaspat
- 6 catei de usturoi
- 3 castraveti proaspeti
- 400 g iaurt grecesc
- 10 masline fara samburi
- sare grunjoasa, piper
Mod de preparare:
Taie pieptul de pui in cubulete si amesteca-l cu uleiul de masline, vinul alb, oregano tocat, sucul si lamaie, 4 catei de usturoi tocati, sare si piper. Lasa-l la marinat jumatate de ora.
Intre timp, pregateste sosul tzatziki. Taie castravetii longitudinal, apoi in feliute. Absoarbe excesul de apa, adauga 2 catei de usturoi maruntiti si iaurtul grecesc. Asezoneaza cu sare si piper si adauga maslinele.
Infige pieptul de pui pe bete pentru frigarui si coace-l pana ce se rumeneste si devine fraged.
Souvlaki de pui cu sos tzatziki usor picant se servesc cu paine proaspata sau lipii si felii de lamaie.
Sursa: www.retete.acasa.ro