RETETA | Souffle de broccoli cu mazăre și gorgonzola
Ingrediente:
- 500g de broccoli
- o cana mazare
- 200g de gorgonzola
- 100g parmezan
- 5 oua
- 100ml lapte
- 2 linguri de smantana
- 1/8 lingurita nucsoara
- sare
- piper
Mod de preparare:
Desfa broccoli in bucheţele şi se fierbe-l timp de 5 minute, impreuna cu mazarea. Scoate-le apoi intr-o sita si lasa-le sa se scurga timp de 5 minute. Cand s-au racit toaca-le marunt si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Taia si gorgonzola in cubulete mici si da parmezanul prin razatoare, apoi adauga-le peste broccoli.
Separa galbenusurile de albusuri.
Peste galbenusuri toarna smantana si laptele si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust apoi adauga nucsoara. Amesteca aceasta compozitie cu cea de broccoli.
Intr-un bol pentru mixer bate albusurile spuma tare, cu putina sare. Adauga albusurile peste preparat si amesteca-l cu grija, astfel incat albusul sa nu se lase.
Adauga souffleul intr-un vas termorezistent uns din belsug cu unt si coace-l la cuptorul incins timp de 40 de minute.
Souffleul de broccoli cu mazare si gorgonzola poate fi servit ca atare, alaturi de o lingura de smantana sau alaturi de o friptura.
Sursa: retete.acasa.ro