RETETA | Sote de calamari cu crutoane
Daca vrei sa iti impresionezi invitatii cu o mancare delicioasa, iti recomandam un savuros sote de calamari cu crutoane. Este ideal pentru cina, contine putine calorii si se prepara si foarte rapid.
Ingrediente:
- 6 calamari
- 2 rosii cherry
- 1-2 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 ardei iute
- 50 ml vin alb
- 2 felii de paine
- rozmarin
- patrunjele proaspat
- sare si piper
Mod de preparare:
Spala si curata bine calamarii, mai ales de pielita exterioara, si taie-i rondele. Spala rosiile, scoate-le semintele si taie-le bucatele micute. Curata usturoiul, apoi zdrobeste-l si caleste-l putin in tigaie cu ardeiul iute. Adauga si calamarii si lasa-i pe foc aproximativ 3 minute, apoi adauga vinul.
Dupa ce se evapora vinul, adauga patrunjelul taiat marunt, rozmarinul si rosiile. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Taie painea cubulete micute si pune-o la cuptor sa se prajeasca putin.
Sote-ul de calamari cu crutoane se serveste cald, cu sosul ramas de la fiert si cu putina zeama de lamaie deasupra.
Sursa: www.retete.acasa.ro