Retete

RETETA | Sos de ciuperci(de post)

Sosul de ciuperci poate fi servit alaturi de soia si de legume. Este un sos gustos, elegant si usor de preparat.

Ingrediente:

  • 250 de grame de ciuperci taiate felii
  • 1 lingura de margarina (sau unt de soia, pentru perioada de post, ori unt normal pentru restul perioadelor)
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 jumatate de cana de vin rosu sec
  • 1 cana de zeama rezultata din fierberea legumelor sau a unor bucati de soia
  • 2 linguri de faina
  • 3 linguri de apa rece
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingura de patrunjel maruntit (fie proaspat, fie uscat).

Mod de preparare:
Intr-o tigaie pune la prajit ciupercile in amestec de margarina si ulei de masline pentru 3-5 minute.
Adauga vinul rosu si lasa-le sa fiarba pentru cateva minute.
Pune zeama de legume sau soia si lasa sa fiarba acoperit, pentru aproximativ 5 minute.
Combina faina cu apa rece si amesteca bine pana devine ca o crema.
Toarna acest amestec peste ciuperci si amesteca pana cand s-a incorporat bine.
Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si lasa sosul sa fiarba pana cand a capatat consistenta dorita.
Adauga patrunjelul si piper, daca mai este nevoie.
Se serveste cald, alaturi de soia sau legume fierte , coapte sau prajite pe gratar. Poate insoti si pilaful de orez.
Pofta buna!

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page