RETETA | Sos cu ciuperci si vin spumant
Sosul cu ciuperci si vin spumant este unul consistent si savuros, cu o aroma puternica de ciuperci. Este ideal pentru preparatele din carne de pui sau porc, la cuptor.
Ingrediente:
- 30 grame ciuperci deshidratate
- 250 ml supa de pui
- 400 ml vin spumant
- 1 ceapa tocata
- 80 grame unt
- 30 grame faina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o cratita, fierbe ciupercile cu supa de pui. Acopera si lasa la fiert timp de 20 de minute. In alta cratita, fierbe vinul spumant si ceapa tocata. Lasa pe foc pana cand compozitia isi reduce cantitatea la jumatate.
Stinge focul si adauga treptat 50 de grame de unt taiat in cubulete. Intr-o tigaie, adauga restul de unt si, cand incepe sa faca spuma, adauga faina si amesteca bine. Lasa pe foc pana cand sosul capata culoarea cafelei.
Adauga apoi compozitia cu ciuperci si amesteca bine, pana obtii un sos consistent. Stinge focul si adauga si sosul de vin. Strecoara apoi totul pana cand obtii un sos fin. Asezoneaza cu sare si piper.
Sosul cu ciuperci si vin spumant se serveste la preparatele din carne de pui sau de porc.
Sursa: www.retete.acasa.ro