Retete

RETETA | Somon picant la gratar cu avocado si sos de grepfrut

Somonul picant la gratar cu avocado si sos de grepfrut este o mancare rafinata, pe care o poti prepara la o petrecere somptuoasa si stilata. Invitatii tai vor fi incantati de aroma sa speciala si distincta.

Ingrediente:

  • 2 avocado copti
  • 2 grepfut rosii
  • 2 cepe verzi
  • 1/3 cana de coriandru proaspat
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 1 varf de cutit zahar pudra
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 4 fileuri de somon
  • 1/2 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita de ardei iute uscat
  • 1/2 lingurita de zahar pudra

Mod de preparare:
Combina avocado taiat cubulete cu grepfrutul, ceapa verde, coriandrul, sucul de lamaie, zaharul si 1 lingura de ulei intr-un castron mare.
Incinge gratarul si pune pe foc somonul stropit cu putin ulei de masline. Intre timp, amesteca boiaua de ardei cu cea de ardei uscat si zaharul pudra intr-un castron. Presara acest amestec peste somon si mai lasa-l pe foc aproximativ 2 minute.
La final toarna amestecul de avocado peste somon.
Somonul picant la gratar se serveste cald, cu sos de grepfrut, decorat cu cateva felii subtiri de lamaie.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page