Retete

RETETA | Somon picant cu garnitură de orez și legume la grătar

Ingrediente:

  • 500g file de somon
  • 4 linguri miere
  • 2 lingura de sos de soia
  • 1/4 lingurita fulgi de ardei iute, macinati
  • 1 cana orez
  • 1 dovlecel
  • 1 lime

Mod de preparare:

Fierbe orezul in apa cu sare potrivit instructiunilor de pe ambalaj.

Intre timp amesteca sosul de soia cu mierea si fulgii de ardei iute, si unge pestele cu compozitia obtinuta.

Frige pestele pe gratar pana este bine patruns. Pune la fript si 1/2 lime si dovleceii taiati felii rotunde.

Scoate pestele pe un platou si adauga alaturi orezul fiert si scurs de apa. Adauga peste orez dovleceii fripti si stoarce jumatatea de lime fript, peste garnitura.

Serveste preparatul cald, alaturi de jumatatea de lime ramasa. Poti servi alaturi un pahar de vin alb.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page