Retete

RETETA | Somon în crustă de ierburi aromatice la cuptor

Ingrediente:

100 ml unt, topit
1 linguriță sare
1 linguriță piper
zeama și coaja rasă de la 1 lămâie
1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat
1 lingură mărar, tocat
1 cățel de usturoi, zdrobit
3-4 bucăți file de somon

 

Mod de preparare:

Într-un bol, amesteci toate ingredientele în afara somonului. Încălzești pe baie de aburi sau la microunde 30-40 de secunde. Așezi peștele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Îl ungi bine cu amestecul obținut. Dai la cuptorul încins la 200 °C pentru 10-12 minute. Îl mai ții în cuptor câteva minute dacă vrei să iasă mai crocant. Servești imediat.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page