Retete
RETETA | Somon în crustă de cartofi
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi
- 3 file-uri de somon feliate
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 cepe roșii tăiată julien
- 1 lingură de făină
- 300 g baby spanac
- 200 ml smântână pentru gătit
- 50-100 g cașcaval ras
- unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare și unge cu unt o tavă care nu lipește
- Adu o cratiță cu apă sărată la fierbere, aruncă în ea cartofii și lasă-i 2-3 minute. Scurge, dă deoparte.
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie și pune ceapa tăiată julien (felii subțiri) 5 minute. Adaugă făina, amestecă. Opărește spanacul la foc mediu, apoi scurge excesul de apă.
- Pune, strat după strat, cartofii, ceapa, spanacul și somonul feliat, terminând cu un strat de cartofi.
- Toarnă smântâna peste, presară cașcavalul ras și dă la cuptor 20-30 de minute, la foc mediu.
Sursa: retete.unica.ro