Retete
RETETA | Somon glazurat
Ingrediente:
4 fileuri de somon
sare
piper
4 linguri de făină
4 linguri de miere
2 linguri de ulei de măsline
coaja de la o limetă
Pentru sos
150 g unt
2 căței de usturoi
1 lingură de miere
zeama de la o limetă
sare
piper
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 200°C.
Pentru sos, topești untul într-o tigaie, amestecând în mod constant, până să spuma devine aurie. Pui usturoiul, mierea și zeama de limetă. Lași deoparte.
Asezonezi somonul cu sare și piper. Treci fiecare prin făină și pe fiecare file pui 1 lingură de miere.
Încălzești uleiul și apoi pui somonul, 2 minute pe fiecare parte. Apoi, pui toate fileurile în tigaie și dai la cuptor pentru 10 minute. Servești cu sos și coajă de limetă răzuită.