Retete

RETETA | Somon glazurat

Ingrediente:

4 fileuri de somon

sare

piper

4 linguri de făină

4 linguri de miere

2 linguri de ulei de măsline

coaja de la o limetă

Pentru sos

150 g unt

2 căței de usturoi

1 lingură de miere

zeama de la o limetă

sare

piper

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 200°C.

Pentru sos, topești untul într-o tigaie, amestecând în mod constant, până să spuma devine aurie. Pui usturoiul, mierea și zeama de limetă. Lași deoparte.

Asezonezi somonul cu sare și piper. Treci fiecare prin făină și pe fiecare file pui 1 lingură de miere.

Încălzești uleiul și apoi pui somonul, 2 minute pe fiecare parte. Apoi, pui toate fileurile în tigaie și dai la cuptor pentru 10 minute. Servești cu sos și coajă de limetă răzuită.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page