Retete
RETETA | Somon cu usturoi şi sos de roşii
Ingrediente:
1 căpăţână usturoi verde
1 bulb de fenicul
1 buchet roşii cherry
1 lămâie
ulei de măsline
4 fileuri de somon
1 legătură mărar
Mod de preparare:
Taie căpăţâna de usturoi în în felii groase şi apoi zdrobeşte roşiile. Taie în jumătate lămâia şi cealaltă jumătate toac-o în felii. Adaugă o lingură de ulei într-o tigaie încinsă şi prăjeşte usturoiul până se caramelizează. Adaugă roşiile şi găteşte până se înmoaie.
Într-o altă tigaie, adaugă ulei şi prăjeşte somonul câte 3 minute pe fiecare parte. Adaugă feliile de lămâie şi termină de gătit somonul. Pune mărarul tocat mic în tigaia cu sos, adaugă somonul şi serveşte.
Sursa: https://www.jamieoliver.com/recipes/fish-recipes/salmon-with-young-garlic-amp-tomato-sauce/