RETETA | Somon cu sos de sofran
Aroma bogata a somonului se combina in mod divin cu sosul condimentat subtil cu sofran.
Ingrediente:
- 1 lingurita de fire de sofran sfaramate
- 9 linguri unt nesarat
- 50 g chimen dulce
- 1 ceapa maruntita
- 150 g file de somon
- sare si piper
- 24 de midii
- 100 ml vin alb
- 30 ml vin alb Vermout sec
- 1 lingura arpagic tocat
- 1 lingura patrunjel tocat
- 1 lingura frunze tarhon
Mod de preparare:
Amesteca sofranul cu o cana si jumatate de apa calda intr-un bol mic. Unge o oala cu 1 lingura de unt, apoi presara chimenul si ceapa pe toata suprafata. Asezoneaza somonul cu sare si piper, apoi aranjeaza-l in oala, impreuna cu midiile. Toarna peste sosul de sofron si vinul, apoi pune oala pe aragaz, acoper-o cu un capac si asteapta sa dea in clocot (midiile trebuie sa se desfaca)
Ia oala de pe foc si las-o sa se odihneasca, cu capacul pus, timp de 3 minute. Scoate apoi somonul si midiile cu o spatula din metal si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o introduci apoi la cuptor. Pune oala cu sosul pe aragaz la foc mare si adauga Vermout-ul, alaturi de untul ramas. Ia oala de pe foc si adauga arpagicul, patrunjelul si tarhonul.
Serveste somonul in sos de sofran cu chimen dulce presarat deasupra.
Sursa: www.retete.acasa.ro