RETETA | Sirop de vișine cu mentă
Ingrediente:
- 1 litru suc de visine/cirese
- 0,5 kg de zahar
- menta proaspata (cam 10 frunze sau mai mult)
2. Acest sirop, il fierbi cu zahar, pana cand scade aproape la jumatate sau ceva mai multa cantitate daca il intrebuintezi doar pentru bautura, nu si penttru prajituri. Va rezulta mai fluid dupa racire si se va dizolva mai repede in apa, altfel este gros, usor gelifiat.
3. Spre sfarsit, adaugi o mana mica de frunze de menta (vreo 10 sau mai multe daca il vrei puternic aromat, se va dilua cu apa oricum).
4. Apoi il pui in sticle curate si sterilizate care se inchid ermetic (vezi la reteta de dulceata de visine cu zahar putin cum se sterilizeaza sticlele si borcanele).
5. Optional, poti sa adaugi conservant (in cantitatea indicata de producator) sau aspirina.
6. Pentru ca nu am facut foarte mult sirop, si nu va fi depozitat pentru mult timp in camara, eu am preferat sa nu adaug nimic in el.
7. Torni in pahar sirop si apa dupa gust, adaugi gheata si cateva frunze de menta sau o felie de lamaie si gata! 🙂
Sa va fie de folos!
Sursa: bucataras.ro