RETETA | Savarine cu frișcă și jeleu de zmeură
Ingrediente:
Ptr aluat:
- 600 gr faina
- 2 oua
- 250 ml apa
- 1 lingura cu varf de zahar
- 1 praf sare
- 21 gr drojdie
- 120 ml ulei
Ptr sirop:
- 250 gr zahar
- 500 ml apa
- 1-2 fiole esenta de rom
Ptr jeleu:
- 250 gr zmeura
- 3-4 linguri de zahar
- 3 foi gelatina
Ptr umplut:
- 500 ml frisca lichida
- + 3-4 linguri zahar brun daca nu e frisca indulcita
Dupa ce a crescut am facut coca astfel:am batut ouale cu zaharul si sarea.Apoi am amestecat bine si am adaugat faina(daca e lipicioasa se mai adauga faina pana devine ca o coca de cozonac)l si se framanta bine,apoi la final am adaugat uleiul cald la temperatura camerei.
Am lasat aluatul la dospit la caldura, acoperit cu un prosop curat.Dupa ce a crescut am format mici bile si le-am pus in forme de savarine unse cu unt si am mai lasat la crescut 10-15 min.
Am dat la cuptor pana sau copt.Am facut siropul astfel:am fiert apa cu zaharul si am dat de pe foc,apoi am adaugat esenta de rom.
Dupa ce sau racit si savarinele si siropul,le-am insiropat cu siropul obtinut.
Am taiat apoi un capacel,le-am umplut cu frisca batuta si am uns capacelul de la fiecare cu un jeleu facut astfel:am pus gelatina in apa rece la inmuiat,apoi am pus pe foc zmeura (daca e congelata nu se mai adauga apa ca sunt zemoase,daca sunt naturale se apauga putina apa) peste ele am adaugat zaharul,apoi am pus in jeleul fierbinte dat de pe foc gelatina si am amestecat pana sau incorporat toate.Dupa ce sa racit am uns capacelele.
Pofta buna!
Sursa: bucataras.ro