Retete
RETETA | Sarmale de pui în foi de viță
Ingrediente:
700 g carne tocată de pui
100 g orez
1 ou
foi de viță de vie
1 legătură pătrunjel
1 legătură ceapă verde
300 ml smântână
2 crenguțe cimbru
2 linguri făină
ulei
apă
sare și piper
Mod de preparare:
Treci foile de viță sub un jet de apă rece. Le lași la scurs într-o strecurătoare. Amesteci carnea tocată cu orezul, oul, ceapa verde tocată și pătrunjelul tocat. Condimentezi cu sare și piper, după gust.
Pui o linguriță din amestec pe fiecare foaie. Rulezi și așezi într-o oală, alături de crenguțele de cimbru. Torni puțin ulei, smântâna amestecată cu făină și apă, cât să acopere sarmelele. Fierbi la foc mic, timp de 2 ore.
Sursa http://ruthsfood.com